onsdag 11. januar 2012

Middag !!

Altså ; av og til er det seriøst driiiitkjedelig å lage middag, og  ikke minst å handle inn middag. Den evinnelige "Kjøp noe godt!" som kommer i retur når man står på butikken og sender en sms med spørsmål om hva vi skal ha til middag i dag. Altså, taco er godt! Men vi kan ikke ha taco hver dag heller.. kan vi vel? Og hva synes mannen egentlig er godt ??
 Og spiser gutta det ?? Hva koster det, har de det, liker JEG det ??
The list goes on...

Jeg liker å lage mat.. spesielt å prøve nye ting! Spennnde retter med nye ingredisenser osv. På søndagene liker jeg å servere skikkelig husmannskost, for da føler jeg at jeg har god tid, og vi tar gjerne imot gjester. Jeg liker å lage mat til vennene våre, og å samles rundt bordet ; både store og små!
Vi handler som regel på Rema 1000. Det er den butikken jeg liker best. Og nå gjør Rema 1000 det enda enklere å være travel småbarnsfamilie med store utgifter. Hver måned kommer de med 20 nye oppskrifter i ett hefte, der alle rettene koster 2 barn og 2 voksne under 100lappen. Og i januar har de fokus på WOK.
Da blir man inspirert igjen vettu... det går i bølgedaler det der !!

Så nå har jeg skrevet middagslister for 3 uker framover med utgangspunkt i Rema 1000`s oppskriftshefter, det jeg har i fryser og skap, samt våre allerede favorittretter. Og i dag handla jeg igjen en del basisvarer, myyyye grønnsaker og noe kjøtt + fisk, til den nette summen av 425,-  og da har vi middager i ca 10-12 dager !!

DET kan man like !!

Tenkte jeg skulle skrive ned middagene våre for denne uka, og neste uke, her inne.
Bak skriver jeg ned kostnadene på hele retten utifra mengden jeg har brukt. F.eks. 2 kg Jasminris koster 28 kr på Rema 1000, og 4 porsjoner koster da ca 5 kr. 2 gulerøtter koster ca 3 kr, en pose koster 13 kr. Noe av varene har jeg liggende i fryseren, og da skriver jeg kun kostnaden for det jeg handlet nå.

Onsdag ; Karrikylling & grønnsaks wok med jasminris, 4 pers. 50,-
Torsdag ; Fiskepudding med løksaus og rotmos. 40,-
Fredag ; vi spiser borte.
Lørdag ; Grøt til barna, scampi & nudlewok til kvelden for de voksne. 70,-
Søndag ; Kalkun med tilbehør ca 100,-

Mandag ; Kalkun- pastasalat i pita. 50,-
Tirsdag ; Pølsegryte med falukorv, gulrot, brokkoli, makaroni. 25,-
Onsdag; Ovnstekt sei med pesto, grønnsaker og poteter. 55,-
Torsdag ; Kyllingkjøttboller og grønnsaker i karrisaus med stekte poteter. 45,-
Fredag ; Taco ?
Lørdag ; Fløtepoteter & fläskfilèt med brokkoli,  hjemmelaga fløtesaus. 50,-
Søndag ; Elgkarbonader med rotmos. 20,-



Andre tips som jeg bruker ;

*) I skapene passer jeg på å ha ; soyaolje, raspolje, olivenolje, hvitløk, smør, løk, hvetemel, melk, timian, bassilikum, salt og pepper, honning.
*) Jeg har som mål ha 2-3 grønnsaker pr middag, poteter regnes ikke.
*) Har en bakebolle stående på benken der jeg hiver alt avfall/skall osv i ; samler opp og hiver til slutt.
*) Har alltid ett håndkle liggende, tørker hendene ofte.
*) Forbereder alle komponenter først ; måler opp, kutter opp o.l. 

Håper du finner noen tips !!
Summene er så lave fordi jeg bruker mye av det samme i flere retter,
og fordi jeg kjøper i større mengder.
Mange av rettene er hentet fra www.rema.no ; andre er mine egne.
Bare spør om det skulle være noe, og kom gjerne med forslag selv også !
Man får aldri for mye inspirasjon :D


Go`middag !!


PST! Dette innlegget er ikke sponset av Rema 1000,
selv om det strengt tatt ser slik ut !! Hohoho..

4 kommentarer:

  1. Så lurt!

    Er så lei av å lage middag! eller mest av å planlegge middag.... Så jammen greit å ha det klart laaangt framover!

    SvarSlett
  2. Ja, da er vi flere.. synes det er vanskelig å variere litt ; blir ofte det samme altså! Så nå håper jeg at det blir andre boller her ;)

    SvarSlett
  3. Flinke supermammakokken :)

    SvarSlett

Counting..

Never run faster then your guardian angel can fly...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails