onsdag 27. april 2011

Hjärtekatten !!

er ett svensk prosjekt for å få i land 100 hekede katter til barn ved Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg, Sverige. Det fødes hvert år ca 1000 hjertebarn i Sverige, så 100 er egentlig bare en dråpe i havet, men til stor glede for de hjertebarna som får med seg en kompis hjem.Fra nettsiden deres ;

Ibland tar livet oväntade vändningar. Som när ett litet barn föds med hjärtfel och måste tillbringa sin första tid i livet på barnhjärtavdelningen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. När sådant händer är det lätt att känna sig osäker och rädd – och då behöver man trygghet. Någonting att hålla sig fast vid. Någonting som påminner om att det lilla barnet är unikt och speciellt. Inte bara sjukt. Någonting konkret och pedagogiskt men samtidigt mjukt och tröstande. Någonting som en Hjärtekatt.

Hjärtekatten är en handvirkad katt som på ett pedagogiskt sätt kan påminna om tiden på sjukhuset. Vi vill egentligen alla helst att varje nytt litet hjärtebarn ska få med sig en egen Hjärtekatt när de åker hem från avdelning 323 på Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus i Göteborg, men det föds omkring 1000 hjärtebarn i Sverige varje år och vi inser att det är för många maskor för oss att virka. Vi har därför satt upp målet att försöka få ihop 100 handvirkade Hjärtekatter att skänka till avdelningen. Men vi behöver hjälp.

Desverre kan ikke jeg selv og hekle, men jeg synes prosjektet var så søtt,  at jeg tenkte jeg skulle spre det til alle dere der ute som har heklenåla godt plantet i hånda !!
Hekle en Hjärtekatt ; og hjelp til med det DU kan best !!

For mer informasjon, besøk bloggen deres www.hjartekatten.blogspot.com .

Med ønske om en FLOTT onsdag !!


Hjerteklem,
3 kommentarer:

 1. Jättekul att du sprider Hjärtekattprojektet till Norge! Det finns säkert virkare hos er som får syn på din blog!

  SvarSlett
 2. Sånne prosjekter er en god ting!
  Desverre kan ikke jeg heller hekle..

  De boksene har er så søte,
  datteren min har allerede fått en...hun syns de var kjempe fine :O)

  God torsdag!

  SvarSlett
 3. Hei og hopp. Nå har jeg printet ut oppskrifta i tre eksemplarer, og sender avgårde til mamma, mormor og svigermor i dag :) Dette synes jeg var et flott prosjekt :) :)

  SvarSlett

Counting..

Never run faster then your guardian angel can fly...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails