søndag 12. september 2010

Skryyyt !!!

Tenkte å bruke søndagskvelden på å fortelle dere om hvor faaaaantastisk herlig det er å være småbarnsmamma !! ;) Nå hadde det seg sånn sist at Sebastian hadde kolikk, låsning i nakken og ble vurdert for kiss-kidd syndrom. Han skrek noe forferdelig om ettermiddagene/kveldene ; sov aldri lengre enn 20 minutter, var våken MYE på natten og var rett å slett urolig og utilfreds. Han fikk favorittside og nekta å ta pupp på venstre side om vi ikke lå i senga. Det var ett sabla styr en stund ; og jeg hadde løyet rompa av meg om jeg sa at dette ikke ødela meg og spebarrnstiden vår litt..


Man blir sliten, trøtt, frustrert og oppriktig lei seg fordi man ingenting kan gjøre med magevondt og andre smerter han tydelig hadde. Vi fikk hjemmebesøk av fysioterapeuten, time med manuellterapeut og til slutt 3 behandlinger av kiropraktor. Da Sebastian var 5 mnd gikk kolikken endelig over ; men han var fortsatt urolig. Spesielt på natta.. Første gangen han sov over ei natt tross eget rom, avsluttet nattamming og skrikemetoder og slit ; så var han 13 måneder.. dette skjedde på Kreta og vi velger å tro at varmen var det eneste han ikke klarte å overvinne ;)

Så får vi baby. Etter 4 år.. Det tok faktisk så lang tid ja. Før vi begge var klare for en ny runde.. i verste fall ; akkurat lik som sist! Og ut kommer en liten sovedukke..
Linus sover!
Og sover, og sover, og sover.. Han spiser, bæsjer, ler litt og sover !!
Vi er forundret og litt satt ut.
Er det slik babyer er ??

Vi merker stooor forskjell fa forrige gang, og jeg synes det er en fryd å få sove om natten. Han våkner en gang og spiser ; og sovner igjen. Selvfølgelig får han vondt i magen.. han gråter når han bæsjer, er sulten og av og til fordi han ikke får ut lufta. Men han gråter ikke på langt nær slik som broren gråt. Og med massasje under bena kommer lufta ut, og mer til.. Han er som de sier i Sverige ; mätt och belåten ! Stort sett heeele dagen.. og jeg sitter bare å venter på at det skal ta slutt! Nå skal jeg virkelig lære meg å nyyyte dagene, kjenne at det er deilig å ha baby, at han er frisk og fin og ikke har mye vondt. Se på de 3 flotte guttene mine sammen og bare kjenne at livet er komplett, å HERLIG ! Og det er ikke lett det, for en mamma og en pappa som sitter å venter på kolikk, våkennetter og ustanselig gråt. Det er liksom det vi kan vi..

Lille vakre Linus ; en fornøyd liten kar !!
Med ønske om en fortreffelig kveld,2 kommentarer:

 1. Å så herlig! Min sov nesten ikke i starten. Han haddfe ikke kolikk, men var mye våken. Nå som han er snart 8 mnd, sover han mye mer! Formiddagslur og ettermiddagslur, og en lang lur midt på dagen! Men sove hele natta - neida! Han skal ha melk en gang i løpet av natta enda. Men siden han ikke er så interessert i melka mi resten av døgnet, så tenker jeg at det får gå litt til. På en eller anna merkelig måte så har det jo sin sjarm!

  Ha en herlig mandag og ei flott uke!

  Klem fra Hilde

  SvarSlett
 2. Så herlig at du har fått en liten sover nå da :) Lille Linus er jo bare nydelig da, og han har blitt så stor jo.

  Klem

  SvarSlett

Counting..

Never run faster then your guardian angel can fly...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails