onsdag 2. mars 2011

Matpakka !

Neste uke, og uka etter, er det Vinteraktivitetsuker i Storebror`s barnehage. Og vi skal stille med ferdigpakket sekk hver dag med ett måltid, kald drikke og varm drikke. 2 ggr i løpet av de dagene må de ha med mat for en hel dag, da de ikke skal være i barnehagen.

Jeg er nok en liten matpakkemamma.. Og jeg bryr meg mye om hvordan barna får maten servert, hvordan ting ser ut på tallerkenen osv. Som sykepleier på sykehjem, og mamma til en som var veldig småspist, har jeg lært meg at store mengder fjerner matlyst. Servering av det samme hver dag, og mas om å alltid spise eller spise mer gjør at de heller ikke får matlyst. Varierende kost, appetittelig oppdekking og matro er faktorer som har spilt stor rolle i vårt hjem, og som nå gjør at min 4åring spiser nærmest alt han får servert (selvfølgelig noen unntak..) OG han spiser like mye som en voksen person.

Matpakka er en utfordring, for den ligger faktisk i sekken en halv dag før den skal nytes..  Og jeg må innrømme at i perioder blir det rett å slett 2 skiver med leverpostei fordi jeg går tom for ideer. Så nå har jeg henta litt inspirasjon rundt om på nettet, og vil vise dere alt det flotte jeg har funnet.

Hos Tamo har jeg tidligere bestilt disse spydene, som S elsker å få i matpakka, og ellers..Alt kan plasseres på ett spyd, og det er myyyye morsommere å spise det slik - har jeg fått høre av jury`n ! ;)
Vi har på agurk, paprika, cherrytomater, fetaost, sorte oliven, minipølser, kjøttboller, osteterninger osv.
Om du titter HER finner du flere morsomme spyd til matpakka !

Osteskiver og skinke kan man godt bruke pepperkakeformene sine på ;)
Jeg har også en boks med uttrykkere liggende i skuffa,
små bokstaver som er til marsipan osv.. men har tenkt å teste litt med disse.
Må vel gå an å skrive L E K med skinke oppå osten vell ?
Små, korte ord som S kjenner igjen !!
Disse tipsene har jeg plukka opp på Matpakkebloggen.

På Matpakkebloggen selger Marianne (Sakkalo) Easy Lunchboxes.
G E N I A L E !
Står øverst på ønskelista mi akkurat nå til hus & hjem ;)
Sebastian elsker å spise av sin Rice tallerken med rom inndeling, og disse matboksene fungerer også slik.Bilde lånt fra Matpakkebloggen.

Disse selges i en pakke på 4, og koster 169,-
Og de stables i hverandre inne i skapet.
Perfekt for noen skiver i det store rommet, og snacks, frukt, grønnsaker osv i de små.
Disse hadde Sebastian likt også. Han får masse små bokser med overraskelser i en tinnmatboks nå, og strever med alle lokkene, og glemmer at det ligger i sekken.
Her er alt framme samtidig, og han kan bare spise av det han vil..
Åååå !! Ønsker oss !!

Så.. over til innhold..
Oldemor i Sverige har lært Sebastian at man kan ha "klemma".
Tortilla lefse / Potetlefse med skinke og ost, baconost osv som en rull/wrap til både frokost og kvelds ; så det er en stor favoritt.
På spydene trer jeg det jeg har tilgjengelig. I små bokser får han ofte med seg druer, rosiner, eplebåter, havrefras, wheetos osv.
(Han knasker nemlig frokostblandinga uten melk.. nam nam!)

Har dere flere tips ?
Hva har D E R E i matboksene til deres små ?
Gleder meg til flotte idèer fra dere :)

PS !! Jeg er I K K E sponset på noen måte, bare mine egne tanker / erfaringer dette !!Matpakkeklem,

8 kommentarer:

 1. Kanskje akkurat det samme som du akkurat har skrevet, men her i huset lager jeg lefsespys. Tar vanlig tacolefse, har inni det gutten liker(brunost er favoritten), stikker tannpirkere nedi og skjærer mellom tannpirkerne så det blir lefse på spyd:-)

  Skjærer ALLTID frukta i biter. Spiser mer da:-)

  Baker mye, så det er bare å ta opp et rundstykke eller fyilte horn(med hva som helst inni)fra fryseren dagen før:-)

  Noe så enkelt som knekkebrød er en fin variasjon:-)

  Tegner noe på matpapiret(brannbil er for øyeblikket favoritten). :-)

  Da var jeg tom, men tusen takk for tips:-)

  SvarSlett
 2. Her står også matboksene på øsnkelista, og skal investeres i snarest! Blir dårlig når storgutta kommer hjem etter en hel skoledag uten å ha spist maten sin! Når de insisterer på å ha med Kneipp (verdens beste brød ifølge den mellomste bukkene bruse)med salami og muligens agurk, men absolutt uten smør, så skjønner jeg at den blir litt svett og tørr og kjedelig å spise! Derfor har jeg et forsinket nyttårsforsett å prøve å sprite opp matpakkene litt fremover, og første steg er å investere i disse spreke matboksene, og så har jeg også sett endel på matpakkebloggen! Jeg vet at man kan kjøpe endel utstyr på ebay også for å f.eks lage ansikter på kokte egg osv! MEN: dere som lager matpakker med litt futt i, lager alle dem samme morgen somde skal spises?

  SvarSlett
 3. Som regel lager jeg de samme morgenen, men ser for meg at de må lages kvelden før når jeg er tilbake i jobb igjen :/ Tidsklemma vett !!

  SvarSlett
 4. I know! Når man har en stk Mini og 2 stk store som skal rekke bussen er det ikke alltid så enkelt! MEN nå er matboksene bestillt i alle fall, så takk til deg som gjorde at jeg fik ut fingern! Ikkeno å tenke på egentlig :)

  SvarSlett
 5. Man skal ikke kimse av ønskelister - plutselig får man det man ønsker seg! :)
  Hyggelig å lese at du også synes boksene er geniale - det var den tanken som gjorde at jeg begynte å selge dem. Det blir straks litt enklere å lage morsommere matpakker når boksen er ferdig oppdelt. (Og helt OK at du lånte bilde)
  Jeg smører samme morgen til mine barn, men de går i barnehage så vi har ingen tidspunkter som MÅ rekkes. Vil tro jeg må gjøre klart mer kvelden i forveien den dagen jeg får skolebarn. Får ta den utfordringen når den kommer! :)

  Ønsker deg en god kveld!

  ♥ Marianne

  PS: Kjenner igjen navnet ditt, Maichen - og kan fortelle at boksene ble sendt i dag! :)

  SvarSlett
 6. Hurra :) Da rekker de sikkert frem til storgutta kommer neste uke :) Vi gleder oss til å se om matpakkene kan pimpes opp tilfredstillende for to kresne skolegutter! :)

  SvarSlett
 7. Dette innlegget likte jeg veldig godt Mari!! Du er en inspirasjonskilde på mange områder!! :) Matbokser er akkurat bestilt, og jeg skal straks ned i "arkivet" og se om jeg kan finne igjen de bokstav-utstikkerne jeg en gang kjøpte, men aldri helt så nytten i, før nå!!! :) Ha en fantastisk flott dag alle sammen! ;)

  SvarSlett
 8. Da har vi fått matboksene i hus, og har sendt dem på jomfrutur :) LIKER !!

  SvarSlett

Counting..

Never run faster then your guardian angel can fly...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails